GICLÉE PRINTEN

Giclée printen is één van de beste methodes voor het digitaal reproduceren van kunstprinten. Bij dit process wordt gebruik gemaakt van zuurvrij papier en een hoge kwaliteit digitale printer met 8 tot 12 kleuren pigmentinkt (wij gebruiken Canon printers met 12 kleuren inkt). Deze methode verzekert dat de afdrukken niet zullen degenereren, dat de kleuren niet zullen vervagen en dat het papier niet zal vergelen door de jaren heen. Met giclée printen kunnen kunstenaars een museumkwaliteit kunstreproductie aan hun klanten leveren die dan levenslang van een prachtige afbeelding kunnen genieten.

Digitale kunst reproducties

Een groot voordeel van giclée printen is dat als een afbeelding eenmaal is gedigitaliseerd dat additionele afdrukken dan zonder al te veel moeite en voor een redelijke prijs kunnen worden gereproduceerd. Alle volgende afdrukken zullen er exact hetzelfde uitzien als de eerste druk omdat we gebruik maken van gekalibreerde profielen die ervoor zorgen dat er geen verschil in kleur of kwaliteit kan optreden. Digitale bestanden zijn niet onderhevig aan degeneratie, in tegenstelling tot fotonegatieven en film. Een ander voordeel van Giclée printen is dat digitale bestanden in bijna elke maat gereproduceerd kunnen worden en dat ze op een scala aan materialen gedrukt kunnen worden wat kunstenaars en fotografen de mogelijkheid biedt om hun reproducties aan te passen voor specifieke klanten.

kunst posters

FINE ART PAPIER VOOR giclée afdrukken

Wij gebruiken Hahnemuhle voor onze Giclée afdrukken omdat dit als het beste papier wordt beschouwd voor fine art printen, en wij zijn het hier helemaal mee eens. Wij gebruiken een selectie van de meest gebruikte soorten papier in hun fine art assortiment. Door het mooiste papier en 12 kleuren pigment inkt te gebruiken kunnen wij digitale kunst reproducties van de hoogste kwaliteit garanderen.

Photo Rag 308gsm

Hahnemuhle photo rag is papier van museum kwaliteit met een inkjet coating die special is ontworpen voor het afdrukken van fine art prints met een inkjet printer. Het weegt 308 gram per vierkante meter, bestaat uit 100% katoen en heeft een fluweelachtige textuur en een natuurlijke witte kleur. De speciale, matte inkjet coating in combinatie met de 12 kleuren inkt genereren afdrukken en posters van ongelooflijk mooie kwaliteit met schitterende kleuren, diepe zwarttinten en sterke contrasten. Dit papier is lignine- en zuurvrij en voldoet aan de strengste vereisten voor verouderingsbestendigheid. Of het nu gebruikt wordt voor eersteklas fotografische afdrukken of fine art reproducties, het resultaat is altijd prachtig.

phot-rag
Giclee papier

Photo Rag Bright White 310gsm

Hahnemuhle’s Bright white photo rag heeft dezelfde eigenschappen als photo rag maar is helderwit in plaats van natuurlijk wit. Het is iets zwaarder, 310 gram per vierkante meter, en heeft dezelfde zachte, luxueus fluweelachtige textuur. Het papier is ook 100% katoen, lignine- en zuurvrij, en van museum kwaliteit. Dit papier genereert prachtige hoge contrast foto’s en fine art afdrukken die voldoen aan de hoogste verouderingsbestendigheidsvereisten en is perfect voor onder andere het produceren van gelimiteerde printafdrukken, galerie prints en portfolios.

German Etching 310gsm

Hahnemuhle German Etching papier is 100% alpha-cellulose mat papier, wat de verouderingsbestendigheid garandeert. Het is een met de mal vervaardigd etspapier van 310 gram per vierkante meter en heeft een meer getextureerd oppervlak dan photo rag papier. Met de hoogwaardige matte inkjet coating voldoet German Etching papier aan de hoogste industriële kwaliteitsstandaard voor kleurdichtheid, kleurenspectrum, kleurgradatie en de scherpte van de afbeelding terwijl het nog steeds aanvoelt als traditioneel etspapier.

german etching paper

Giclée print prijzen

Giclée printen voor kunstenaars

Giclée printen Friesland

Een Giclée afdruk of “fine art print” is het mooiste alternatief voor een origineel kunstwerk. De afdrukken kunnen op verzoek worden gereproduceerd; of je nu één afdruk maakt of honderd, het resultaat zal hetzelfde zijn. Er is een grote verscheidenheid aan papier en textuur beschikbaar, zoals gestructureerd mat fine art papier, glad fine art papier en glanzend fotopapier.
Onze Giclée afdrukken worden geproduceerd op de nieuwste 12 pigment inkt Canon printers en gedrukt op de beste kwaliteit zuurvrij papier, resulterend in schitterende afbeeldingen met een weids kleurenspectrum.

Fotografische afdrukken op het door ons gebruikte Hahnemuhle papier zijn kenmerkend door hun diepe zwarte tonen en sprekende, gesatureerde kleuren.
Van gesatineerd tot hoogglanzend, het papier is beschikbaar in verschillende gewichten, afwerkingen en kleuren – natuurlijk wit & helder wit.

GICLÉE PRINTEN voOR FOTOGRAFEN

Fotografische Giclee print

FINE ART REPRO
DUCTIES

  • Creëer geweldige museum kwaliteit fine art prints van je eigen werk in gelimiteerde or ongelimiteerde oplages.
  • Maak afdrukken op verzoek en hou zo de kosten van het drukken en je voorraad onder controle.
poster afdrukken Leeuwarden

GELIMITEERDE OPLAGE KUNST PRINTEN

Afdrukken uit een beperkte oplage kunnen voor een hogere prijs worden verkocht vanwege de gelimiteerde beschikbaarheid die ze exclusiever en daardoor meer gewild maakt. Deze zijn veelal genummerd en ondertekend bij de kunstenaar.
Lemmy Motorhead Art Print

OPEN EDITIE KUNST PRINTEN

Een open editie kunstprinten kan in een regelmatig inkomen voorzien aangezien er geen limiet is aan het aantal afdrukken dat kan worden gemaakt maar zijn meestal scherper geprijsd.

WERK VAN KUNSTENAARS

Een galerie van de kunstenaars die momenteel hun werk via King of Herrings Art Printing verkopen. Als je op zoek bent naar een prachtige, unieke muurdecoratie kijk dan hier.

MOOIE KUNST AAN DE MUUR

De winkelpagina van King of Herrings Art Printing. Klik hier om onze winkel met zorgvuldig geselecteerde kunst reproducties te bezoeken. Gegarandeerd om je muren te verfraaien en je interieur af te maken. Kunst posters van hoge kwaliteit en met zorg gedrukt.

GEDRUKTE KUNSTWERKEN
& POSTERS

Heb jij museumkwaliteit afdrukken nodig voor je volgende kunstexpositie, mooie kwaliteit afdrukken van familiefoto’s of posters voor je school- of universiteitsproject? Neem dan contact met ons op om te zien hoe wij jou kunnen helpen je prachtige afbeeldingen te drukken.

KOM LANGS IN ONZE WINKEL

Korfmakersstraat 3
8911 LA Leeuwarden

BELL ONS

+31 (0)58 75 100 20

STUUR ONS EEN EMAIL

Stuur je email naar info@kingofherrings.nl